Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 Αμφιθέατρο Maroussi Plaza

Connecting the Dots: A Comprehensive Guide for Successful Enterprise IoT Projects


Tο τρίτο κατά σειρά συνέδριο της Boussias Communications για το Internet of Things επιχειρεί με διαδραστικό τρόπο να δώσει απαντήσεις στα βασικότερα ερωτήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις, οι οποίες προγραμματίζουν επενδύσεις στο άμεσο μέλλον.

Λειτουργώντας ως οδηγός, το συνέδριο καταγράφει, αποτυπώνει και συνθέτει όλα τα επιμέρους συστατικά που απαιτούνται ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία ένα έργο που βασίζεται στις τεχνολογίες Internet of Things. Η έμφαση δίνεται σε όλα τα “καυτά” ερωτήματα που ανησυχούν όσους εμπλέκονται στη φάση σχεδιασμού και υλοποίησης.

Δομή

Το Συνέδριο θα βασιστεί πάνω σε ένα ρεαλιστικό σενάριο:

«Μια επιχείρηση έχει αποφασίσει ότι θα επενδύσει σε IoT τεχνολογία το 2018 και η ομάδα που έχει αναλάβει το έργο κάνει την πρώτη της συνάντηση. Το κάθε μέλος της ομάδας έχει τις δικές του ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με τις προκλήσεις που θα χρειαστεί να επιλυθούν ώστε το έργο, αφενός να ξεκινήσει, να πάρει δηλαδή έγκριση για χρηματοδότηση και αφετέρου να υλοποιηθεί και να αυξήσει την επιχειρηματική αξία. Και στη συνέχεια να μετρηθεί το ROI της επένδυσης».

Μέσα από παρουσιάσεις και συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν από επιχειρήσεις-πελάτες / χρήστες τεχνολογιών και εφαρμογών ΙοΤ, στο Συνέδριο θα καταγραφούν οι σημαντικότερες ανησυχίες και προκλήσεις που πρέπει να συντεθούν ώστε το project να έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα! Στη συνέχεια, το Συνέδριο θα χωριστεί σε θεματικές ενότητες βάσει των παραπάνω προκλήσεων και ειδήμονες θα απαντήσουν. Θα παρουσιαστούν έργα που έχουν υλοποιηθεί και πέτυχαν το στόχο τους. Θα προσφερθεί επίσης βήμα στο κοινό να θέσει τις απορίες του.

Θεματολογία

Ποιες είναι οι αλλαγές που θα χρειαστεί να γίνουν στην εταιρική κουλτούρα για να θεμελιωθεί σωστά ένα IoT έργο. O Rob Van Kraneburg έχει να μας πει πολλά πάνω σε αυτό το θέμα.

Τα υπάρχοντα business plan χρειάζονται διαμόρφωση για να εξασφαλίσουν την επιτυχία ενός IoT έργου. Υπάρχουν νέα μοντέλα επιχειρηματικής ανάπτυξης που ταιριάζουν «γάντι» με το IoT; O Gerard Van der Hoeven έχει εμπειρία σε επανασχεδιασμό, αλλά και νέες κατασκευές.

Είναι ασφαλές το IoT; Ούτε οι ελβετικές τράπεζες δεν είναι πλέον ασφαλείς. Ωστόσο, η Mabel G. De Vries, εργαζόμενοι στο ΙΤ της αμυντικής βιομηχανίας, γνωρίζει αρκετά από ασφάλεια και ανασφάλεια.

Είναι εφικτή η υλοποίηση ενός enterprise IoT έργου με τις διαθέσιμες τεχνολογικές λύσεις; Ο Μανώλης Νικηφοράκης λέει “ΝΑΙ”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν ισχύει πάντα το «Ό,τι πληρώσεις, παίρνεις».

Συνεχίζεται...

One 2 One Sessions

«Προσωπική» καθοδήγηση-Εποικοδομητικό networking
Η εμπειρία του συνεδρίου δεν εξαντλείται στις ex cathedras παρουσιάσεις των ομιλητών. Αγοράστε τη συμμετοχή σας στο συνέδριο και κλείστε ραντεβού με έναν από τους διεθνείς ομιλητές, για εξειδικευμένες και στοχευμένες συμβουλές, για τη δική σας επιχείρηση ή για τις ανάγκες των πελατών σας.

* Οι συναντήσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ομιλητές

Keynote Speaker Mabel G. De Vries Project Leader του Cyber Defence Roadmap της Thales με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία στον τομέα του IT και εξειδίκευση στον τομέα της ασφάλειας.
Keynote Speaker Gerard Van der Hoeven Ιδρυτής του IoT Gurus, το οποίο είναι το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο συμβούλων IoT και παράλληλα λειτουργεί και ως IoT think tank.
Keynote Speaker Rob Van Kraneburg Ιδρυτής του IoT Council που είναι το μεγαλύτερο think tank στην Ευρώπη και συμμέτοχος στο European Research Cluster on the Internet of Thinks (AC-04 – IoT Hyper Connected Society)
Keynote Speaker Θεόδωρος Αθανασόπουλος Η εταιρεία European Sensor Systems (ESS) παράγει υψηλή τεχνολογία στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, στον οποίο εντάσσονται και οι αισθητήρες. Ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος είναι τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, έχοντας συγχρόνως μια πλήρη εικόνα της αγοράς των αισθητήρων, δεδομένου ότι η ESS δραστηριοποιείται κυρίως σε αγορές του εξωτερικού.
Keynote Speaker Μανώλης Νικηφοράκης Ο Μανώλης Νικηφοράκης είναι initiator του TheThingsNetwork Athens, συνδιοργανωτής του Athens IoT meetup και ένθερμος υποστηρικτής ανοιχτών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για επιχειρήσεις που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην υλοποίηση έργων IoT.
Χαιρετισμός Δρ Δημήτρης Δρακούλης O Δρ Δημήτρης Δρακούλης αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ (1997) και είναι Διδάκτορας του Τομέα Πληροφορικής του ΕΜΠ (2002).
Αριστοτέλης Γεωργίου Ο Αριστοτέλης Γεωργίου εργάζεται στη Διεύθυνση Πωλήσεων της Cisco τα τελευταία 9 χρόνια και σήμερα κατέχει τη θέση του Territory Account Manager για την Ελλάδα, Κύπρo και Μάλτα.
Δώρα Παυλίδου Been involved with startups all her life, currently presenting companies and ideas to the public through her radio show. A journalist by heart, an entrepreneur in life.
Ιωάννης Σολδάτος Έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για το Internet-of-Things (ΙοΤ), συμπεριλαμβανομένων αρκετών ερευνητικών έργων στα πλαίσια των προγραμμάτων FP7, ICT-PSP και H2020 της ΕΕ σε πολλά από τα οποία ήταν ο τεχνικός διευθυντής. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί το βιβλίο "Building Blocks for IoT Analytics".
Κωνσταντίνος Χασάπης Ο κ. Χασάπης είναι γεννημένος το 1966 στο Παρίσι. Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Mathematical Physics από τον «Δημόκριτο», ενώ είναι απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Survey Χριστίνα Πατσιούρα Η Χριστίνα εργάζεται ως IoT Research Analyst για την εταιρεία Beecham Research, εστιάζοντας την έρευνα της στο Industrial IoT και σε IoT Platforms.
Use Case Κωνσταντίνος Αρβανίτης Ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης διαθέτει εξειδίκευση σε έργα διαχείρισης, ανάλυσης και εφαρμογής Internet of Things στην ηλεκτρική ενέργεια.
Use Case Τάκης Βαρελάς Η ναυτιλία είναι για πολλούς λόγους ένας από τους τομείς που η τεχνολογία IoT έχει βρει εφαρμογή με σημαντικά οφέλη. Ο Τάκης Βαρελάς γνωρίζει πως συνδυάζονται τα αυστηρά ρυθμιστικά πλαίσια της ναυτιλίας με τις δυνατότητες της IoT τεχνολογίας, έχοντας εφαρμόσει ήδη λύσεις σε πλοία του στόλου της Danaos.
Use Case Κωνσταντίνος Καλαμπόκης Ο Καλαμπόκης Κωνσταντίνος εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία Terracom και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του QR-Patrol PRO. Αυτή τη στιγμή το QR-Patrol PRO διατίθεται σε 52 χώρες μετρώντας πάνω από 700 πελάτες.
Use Case Διαμαντής Ξυδάς Η εταιρεία διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έχει θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου IoT, το οποίο θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα.
  • ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • ΕΚΘΕΤΗΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ